Koronavuosi 2020

Koronavuosi 2020 haastoi koko Keskimaan 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila muutti maailmamme maaliskuussa ennennäkemättömällä tavalla. Kriisin haltuunotto edellytti nopeita päätöksiä, ketteriä liikkeitä ja valtavan paljon erilaisia tekemisiä, kun toimintaa jouduttiin sopeuttamaan vallitsevaan tilanteeseen. Heti kriisin ensihetkillä Keskimaahan perustettiin varautumisryhmä, joka on seurannut tilanteen kehittymistä ja ohjannut toimintaa ja koronaan liittyvää päätöksentekoa epidemian aikana.

Tutustu koronavuoden tarinoihimme >>

Lue lisää ajankohtaisista koronatoimistamme >>

Keskimaan korona-aikajana

timeline_pre_loader

16.3.

Valmiuslainsäädäntö otetaan käyttöön.  Keskimaassa rajoitustoimet vaikuttavat nopeasti ja rajusti hotelleihin, ravintoloihin, ABC-toimialaan sekä käyttötavarakauppaan. Käynnistyvien yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on 724 työntekijää. Keskimaan korona-info avataan. Koronaohjeistusta henkilöstölle, kriisiviestintää päivittäin.

18.3.

Päivittäistavarakauppojen ensimmäinen aukiolotunti rauhoitetaan riskiryhmille. Ruoan riittävyyttä varmistetaan lisätilauksilla. Hiljentyneiden toimipaikkojen väkeä saadaan avuksi kauppoihin. Siivousta ja desinfiointia tehostetaan. Bra ja Freetime sekä Paviljonkiravintolat suljetaan.

24.3.

Original Sokos Hotel Alexandra, Franseska, Frans & Sandra ja Jalo Kitchen & Lounge, Amarillo, VENN, molemmat Rossot, Matkakeskuksen Hesburger sekä Green Egg suljetaan. Turvallisesta asioinnista viestintää myymälöihin (tarrat, kuulutukset jne).

27.3.

ABC Joutsa, ABC Keuruu, ABC Palokka ja ABC Viitasaari suljetaan. Hirvaskankaalla, Keljonkankaalla ja Vaajakoskella ABC Marketit jatkavat toimintaansa. Hirvaskankaalla Hesburger siirtyy take away -myyntiin.

30.3.

Poikkeustilanne heijastuu voimakkaasti Keskimaan alkuvuoden lukuihin: tulos sukeltaa ja painuu maaliskuussa miljoona euroa tappiolliseksi.

1.4.

Seppälän Prismassa siirrytään ympärivuorokautiseen aukioloaikaan. Ruoan verkkokaupan kysyntä on rajussa kasvussa.

8.4.

Ruokakauppojen myynnin kasvu mahdollistaa lomautettujen työntekijöiden kutsumisen takaisin töihin. Ensivaiheessa kutsun saa yli 100 työntekijää. Enimmillään lomautettuna on ollut 463 työntekijää.

Ensimmäisissä S-marketeissa otetaan käyttöön Kauppa-apu -palvelu.

14.4.

S-marketien, Prismojen sekä useiden Sale-myymälöiden aukioloaikoja laajennetaan.

24.4.

Kasvovisiirien käyttö linjataan pakolliseksi kaikille asiakaskontaktissa työskenteleville.

12.5.

Kauppa-apu on saatavilla kaikista Keskimaan S-marketeista ja Saleista sekä kolmesta ABC-marketista poikkeustilanteen ajan.

1.6.

Ravintolat saavat avata ovensa tietyin rajoituksin.

Keskimaa avaa Amarillon, Revolutionin, Hesburger Sokoksen ja Seppälän, Presso Seppälän, Trattoria Aukion ja Mestarin Herkun Mestarin Keittiön sekä kaikkien ABC-liikennemyymälöiden ravintolapalvelut kesäkuun ensimmäisen viikon aikana.

Tehostetut turvatoimet näkyvät järjestelyissä ja palveluissa. Toimintavoissa on paljon hiottuja yksityiskohtia turvallisen ja hygieenisen asioinnin varmistamiseksi.

15.6.

Keskimaa kutsuu kaikki lomautetut takaisin töihin mahdollistaakseen ravintola- ja hotelliliiketoimintojen laajemman käynnistämisen. Lomautuksiin ei tämän jälkeen enää loppuvuonna ole tarvetta turvautua.